Living Maria lemn masiv Ediție Specială

Culori living și modul în care acestea vă afectează starea de spirit

Post by

Livingul este cea mai importantă încăpere din casă. Este locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului când nu dormi sau la serviciu. Îți vom prezenta câteva idei de culori living pentru a-i îmbuătăți aspectul.

Importanța culori living

Livingul ar trebui să aibă o atmosferă relaxantă, liniștitoare și să fie un loc în care să te poți relaxa după o zi grea.

Există mulți factori care intervin în alegerea culorii potrivite pentru camera ta de zi, dar unul dintre cei mai importanți este ce culoare te-ar face să te simți bine?

Cum îți afectează culorile sufrageriei starea de spirit și comportamentul

Culorile din camera ta de zi pot avea un impact semnificativ asupra stării de spirit și a comportamentului tău. Este important să folosești culori care se potrivesc bine cu personalitatea ta, starea de spirit pe care vrei să o creezi și activitățile pe care trebuie să le faci în cameră.

Dacă doriți să creați un mediu relaxant, cel mai bine este să utilizați culori deschise precum albastru sau verde. Dacă vrei un mediu energizant, cel mai bine este să folosești culori strălucitoare precum roșu sau galben.

Culori living
Culori living

5 sfaturi pentru alegerea schemei perfecte de culori pentru living

Alegerea schemei de culori perfecte pentru o cameră poate fi dificilă. Este important să găsiți culori care să fie plăcute ochiului și să funcționeze bine între ele. Iată cinci sfaturi pentru a alege schema potrivită de culori pentru camera ta de zi.

  1. Aflați ce culori vă plac cel mai mult uitându-vă la mostre de vopsea și fotografii ale camerelor cu diferite scheme de culori.
  2. Luați în considerare cum doriți să arate camera dvs. de zi – modern, tradițional, clasic?
  3. Decide dacă vrei un aspect luminos sau discret – gândește-te la stilul tău de viață și la ce fel de dispoziție încerci să creezi în acest spațiu.
  4. Alegeți culori care se completează bine una pe cealaltă – gândiți-vă la cum vor arăta împreună când sunt pe perete sau pe mobila din camera dvs. de zi.
  5. Nu uitați de neutre! Puteți adăuga oricând note de culoare cu perne, cuverturi sau lucrări de artă, fără a fi nevoie să schimbați întreaga schemă de vopsea a unui.

Efectul culorilor asupra emoțiilor și comportamentului

Culorile sunt o parte foarte importantă a vieții noastre. Ele ne pot influența starea de spirit și comportamentul.

Psihologia culorii este studiul modului în care culoarea afectează emoțiile, gândurile și comportamentele umane. Este o formă de comunicare nonverbală.

Culorile pot fi folosite pentru a crea sentimente precum fericirea sau tristetea. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a arăta dominație sau putere.

Cum să alegi ce culoare să-ți vopsești camera de zi

Primul lucru de făcut este să aruncați o privire asupra mobilierului și a decorului dvs. existent. Acest lucru vă va oferi o idee despre culorile care vă plac și care culori funcționează bine cu ele.

Următorul pas este să te gândești la starea de spirit pe care vrei să o aibă camera ta de zi. Dacă vrei să fie relaxantă, atunci alege o nuanță deschisă precum albastru sau verde. Pentru o atmosferă plină de viață, fericită, alege culori mai calde precum roșu sau galben.

În cele din urmă, acordați atenție și luminii din camera dvs. de zi; dacă este strălucitor și dur, atunci optați pentru culori mai închise, deoarece acestea se vor amesteca mai bine cu iluminarea decât ar fi cele mai deschise.

Scheme de culori pentru diferite tipuri de personalitate

Care este tipul tau de personalitate? Ești o persoană dominantă, logică, extrovertită sau introvertită? Acestea sunt întrebările la care se răspunde testul de personalitate a culorii. Este un test care te ajută să-ți dai seama ce culori se potrivesc cel mai bine personalității tale și pe care să le eviți.

Personalitate introvertit - extrovertit
Personalitate introvertit – extrovertit

Testul de personalitate a culorii se bazează pe cele patru tipuri majore de personalitate: extrovertit, introvertit, dominant și logic. Extrovertiții sunt persoane energice și deschise cărora le place să fie în preajma oamenilor. Introvertiții sunt oameni mai rezervați care au nevoie de timp singuri pentru a-și reîncărca bateriile. Dominanții au o natură asertivă și le place să controleze totul, în timp ce oamenii logici preferă faptele decât sentimentele.

Persoanele cu aceste personalități au tendința de a gravita către anumite culori pentru că le fac să se simtă bine. De exemplu, extrovertiții preferă albastrul pentru că îi face să se simtă calmi, în timp ce cei introvertiți preferă violetul pentru că are un efect liniștitor asupra lor.

Leave a comment