Living Maria lemn masiv Ediție Specială

Ghid complet pentru mobilier lemn masiv

Post by

Ce este lemnul masiv?

Lemnul masiv este un tip de mobilier care este realizat din cherestea, care este de obicei tăiat în bucăți lungi de 2-3 picioare numite „cherestea”. Este cel mai popular tip de mobilier pentru că nu trebuie lipit împreună ca alte tipuri de mobilier.

Lemnul masiv este foarte durabil și va rezista ani de zile dacă este îngrijit corespunzător. Există multe tipuri de mobilier din lemn masiv, inclusiv mese, scaune, comode, birouri și multe altele.

Vă prezentăm diferite tipuri de mobilier din lemn masiv

Lemnul este folosit la constructia tuturor tipurilor de mobilier. Este un material durabil care a fost folosit de secole. Tipul de lemn care este cel mai des folosit în mobilier variază în funcție de tipul de mobilier realizat.

Există multe tipuri diferite de mobilier din lemn masiv disponibile pe piață. Acestea variază în ceea ce privește calitatea și prețul, dar toate sunt mai scumpe decât omologii lor, realizate din materiale mai obișnuite, cum ar fi PAL sau placaj.

Cum să îți alegi piesa de mobilier din lemn masiv?

Tipul de lemn pe care îl alegeți pentru mobilierul dvs. este important deoarece determină aspectul, durabilitatea și longevitatea mobilierului dvs.

Deci, care sunt cele mai bune tipuri de lemn masiv de ales?

Mobilierul din lemn a fost realizat cu diferite tipuri de lemn de secole. Și, deși nu toate lemnele sunt egale ca calitate, există unele care s-au dovedit a fi mai durabile decât altele.

Când vine vorba de achiziționarea de mobilier, luăm în considerare adesea stilul și designul. Cu toate acestea, ar trebui să luăm în considerare și tipul de lemn din care este fabricat.

Există două tipuri de lemn: masiv și furnir. Lemnul masiv este mai scump decât furnirul, deoarece este sculptat dintr-o singură bucată de copac natural. Are un aspect mai bun și durează mai mult decât furnirul. Furnirul este mai ieftin, dar nu va rezista la fel de mult ca lemnul masiv.

Cel mai bun tip de lemn pentru mobilă nu este întotdeauna cel mai scump tip de lemn. Cele mai scumpe tipuri sunt de obicei folosite pentru a face lucruri precum uși sau mese care nu vor fi atinse des sau nu pot fi mutate des. De exemplu, mahonul este o alegere bună pentru o masă, deoarece este durabil și poate rezista la o greutate mai mare decât alte lemne. Pe de altă parte, stejarul este un tip de lemn bun pentru scaune, deoarece este rezistent la uzură, dar se înmoaie și cu vârsta, ceea ce înseamnă că nu se zgârie ușor.

O varietate de lemne sunt folosite pentru a face mobilier. Unele sunt mai scumpe, în timp ce altele sunt mai ieftine. Cel mai bun tip de lemn masiv pentru mobilier depinde de scopul mobilierului și de preferințele clientului.

Cum să ai grijă de noua ta piesă de mobilier din lemn masiv?

Lemnul este un material natural care necesită îngrijire și întreținere. Trebuie protejat de soare, ploaie și substanțe chimice.

Evitați să vă plasați mobila în lumina directă a soarelui, deoarece soarele va usca lemnul în timp. Pentru a vă întreține mobilierul din lemn, utilizați un protector pe bază de apă sau ulei pe acesta în fiecare an.

Mobilierul din lemn masiv este durabil și atemporal. De asemenea, menține frumusețea naturală a fibrei lemnului. Poți folosi aceste sfaturi pentru a avea grijă de noua ta piesă de mobilier din lemn masiv:

1) Utilizați un ulei natural de bună calitate, cum ar fi uleiul de in, ceara de albine și terebentina

2) Asigurați-vă că utilizați un strat protector transparent

3) Ceara-l în mod regulat cu ceară de albine sau alte ceară naturală

4) Evitați substanțele chimice dure, cum ar fi detergenții pe bază de amoniac și lacul

5) Feriți-l de lumina directă a soarelui

Leave a comment