Tot ce trebuie să știți despre un birou de lemn

Postat de

Lemnul este un material natural care a fost folosit în mobilier de secole. Este durabil, ușor de întreținut și ecologic față de alte materiale. Îți prezentăm mai jos câteva sfaturi și idei despre tot ce trebuie să știți despre următoarea ta achiziție a unui birou de lemn.

Beneficiile folosirii lemnului pentru biroul dvs. de acasă sau spațiul de lucru

Beneficiile utilizării lemnului pentru biroul dvs. de acasă sau spațiul de lucru includ:

 1. Durabil – Lemnul este un material natural care este mai puțin predispus la deteriorare decât alte materiale precum metalul sau plasticul. Poate dura ani de zile cu îngrijire și întreținere corespunzătoare.
 2. Ecologic – Lemnul nu este doar mai ecologic decât alte materiale, dar consumă și mai puțină energie atunci când este fabricat.
 3. Ușor de întreținut – Mobilierul din lemn necesită puțin efort de întreținut deoarece nu se pătează ușor și nu necesită multe produse de curățare sau unelte.
 4. Versatil – Mobilierul din lemn poate fi folosit pentru a sta, munci sau dormi, în funcție de nevoile tale. În plus, acesta se poate potrivi multor stiluri de mobilier deja existent sau se poate combina cu alte stiluri de mobilier.

Cum să alegi birou de lemn potrivit pentru camera sau biroul tău și nivelul de confort

Birou lemn masiv 2 corpuri Luxus Alb/Nuc 160 x 75 x 78cm
Birou lemn masiv 2 corpuri Luxus Alb/Nuc 160 x 75 x 78cm

Un birou din lemn este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să adauge puțin farmec spațiului lor de lucru. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare dimensiunea camerei dvs. și pentru ce veți folosi biroul înainte de a face o achiziție.

Alegerea biroului potrivit din lemn poate fi dificilă, deoarece există multe opțiuni disponibile. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că dimensiunile noului dvs. birou sunt compatibile cu aspectul și dimensiunea camerei dvs. De asemenea, ar trebui să iei în considerare cât spațiu ai la dispoziție în biroul tău și ce tip de lucru vei face la birou.

Unii oameni preferă un birou tradițional din lemn, deoarece le place mai mult aspectul și senzația acestuia decât o configurație all-in-one. Alții pot dori ceva care poate fi dublat ca noptieră sau masă atunci când nu este utilizat, motiv pentru care aleg o măsuță de colț sau laterală.

Cum să-ți pregătești propriul birou din lemn

Lemnul este un material natural care a fost folosit de secole. A fost o alegere populară pentru birouri și alte mobilier datorită durabilității și esteticii sale.

Birou Emiliano lemn masiv 140 x 75 x 81 cm
Birou Emiliano lemn masiv 140 x 75 x 81 cm

Lemnul este unul dintre cele mai frecvente materiale folosite în mobilier, dar asta nu înseamnă că este ușor de prelucrat. Prelucrarea lemnului poate fi dificilă, mai ales când lucrați cu diferite tipuri de lemn. Cel mai bun mod de a începe este să aflați cu ce tip de lemn doriți să lucrați și apoi să începeți să căutați instrumentele care vă vor ajuta să obțineți rezultatele dorite.

Sigur că nu vom intra acum în detaliile ce țin de fabricarea biroului și prelucrarea lemnului, vă vom prezenta doar sfaturi și idei despre amenajarea unui birou din lemn.

Care este partea profesională a birourilor din lemn?

Birourile din lemn sunt o alegere excelentă pentru orice mediu de birou, deoarece sunt durabile, ecologice și plăcute din punct de vedere estetic.

Un birou profesional din lemn este unul care a fost construit cu grija si atentie la detalii. Este de obicei realizata din stejar, tei sau molid, cu un finisaj natural care ii confera un aspect elegant care se va potrivi oricarui spatiu de birou.

Birou Louis lemn masiv tei 122 x 62 x 75 cm
Birou Louis lemn masiv tei 122 x 62 x 75 cm

Un birou din lemn poate fi folosit în mai multe scopuri la locul de muncă. Nu numai că sunt bune pentru lucru, dar oferă și o suprafață ideală pentru a vă odihni laptopul și alte obiecte importante când ați terminat de lucrat.

Cum un birou din lemn este mai bun pentru sănătatea ta?

Se știe că birourile din lemn au diverse beneficii pentru sănătate. Sunt ușor de curățat și întreținut, ceea ce este benefic pentru sănătatea ta. De asemenea, reduc oboseala ochilor și îmbunătățesc concentrarea.

Nu se poate nega că birourile din lemn sunt mai plăcute din punct de vedere estetic decât birourile din metal sau plastic. Cu toate acestea, nu sunt opțiunea perfectă pentru toată lumea. Birourile din lemn pot să nu fie potrivite pentru cei care au anumite afecțiuni medicale sau care au nevoie de mult spațiu pentru munca lor.

În zilele noastre, există o cerere din ce în ce mai mare pentru birouri din lemn atât în birouri, cât și în case, deoarece oamenii doresc să investească în ceva care le va aduce beneficii atât pentru sănătatea cât și pentru bunăstarea lor.

Beneficiile birourilor din lemn față de metal

Odată cu popularitatea tot mai mare a birourilor din lemn, birourile din metal devin din ce în ce mai puțin populare. Ele sunt adesea considerate prea grele și mai scumpe decât birourile din lemn.

Cu toate acestea, există multe beneficii ale birourilor din metal față de cele din lemn. Acestea au adesea o durabilitate și o rezistență mai bună, pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor dvs. și sunt ușor de asamblat.

Birou de lemn masiv, alb nuc, Luxus
Birou Luxus, lemn masiv, alb nuc

Beneficiile birourilor din lemn față de metal nu au fost încă explorate pe scară largă. Totuși, cu mai multe cercetări pe această temă, este probabil ca acestea să devină mai populare în viitor.

Aici, la Mobila Premium, noi vă recomandăm să alegeți mobilier din lemn, orice tip de lemn ar fi acesta.

Care este diferența cheie dintre un birou din lemn și o masă din lemn?

Un birou este o piesă de mobilier cu o suprafață de scris și sertare. O masă este de obicei mai mare și folosită pentru luat masa.

Un birou din lemn are două picioare și un raft inferior, sau doua corpuri laterale iar pe mijloc spațiu. În timp ce o masă din lemn are patru picioare și nici un raft inferior.

Diferența cheie dintre birouri și mese este numărul de picioare. Un birou are două picioare sau două corpuri ce țin loc de picioare, în timp ce o masă are patru.

5 moduri de a vă menține biroul din lemn organizat și elegant

Birourile din lemn sunt elegante, dar pot fi și puțin dezordonate. Pentru a vă menține biroul organizat și elegant, iată câteva sfaturi de care trebuie să luați în considerare.

 1. Obțineți un organizator de sertar sau tip stivă. În loc să utilizați un sertar de birou pentru a depozita articolele pe care nu le folosiți foarte des, utilizați un organizator pentru a păstra pixuri, creioane și alte rechizite de birou într-un singur loc.
 2. Utilizați un suport pentru laptop. Dacă aveți mai multe computere pe birou la serviciu, folosirea unui suport pentru laptop le va păstra pe amândouă la vedere.
 3. Păstrați-vă hârtiile îngrijite și ordonate. Utilizați un dosar cu șină sau țiple din plastic pentru a organiza documentele în dosare sau sertare. Astfel poți găsi cu ușurință ceea ce ai nevoie atunci când vine vorba de a găsi documente importante precum chitanțe sau contracte de muncă.
 4. Păstrați spațiul de lucru ordonat. Pentru a vă menține biroul fără dezordine, utilizați un organizator portabil pentru a păstra fișierele, cablurile și altele într-un singur loc. De asemenea, vă va fi mai ușor să găsiți ceea ce căutați.
 5. Obțineți câteva corpuri de iluminat pentru birou. Dacă lucrați de obicei seara sau noaptea, instalarea câtorva corpuri de iluminat va ajuta la vizibilitate și va preveni oboseala ochilor să petreacă prea mult timp pe ecrane.
Birou de lemn masiv, Select, alb
Birou Select, lemn masiv, alb

Diferitele tipuri de lemn din care puteți alege

Există diferite tipuri de lemn din care puteți alege. Poti alege din tipul de lemn potrivit nevoilor tale de mobilier.

Tipuri de lemn:

 • Lemn de esență tare: Acestea sunt lemne precum stejar, care sunt foarte dure și dense. Sunt folosite la constructia de mobilier precum mese, scaune, dulapuri etc. Chiar și birouri.
 • Lemn de rasinoase: Aceste lemne includ pin, molid, brad. Au o greutate mai mică decât lemnul de esență tare. Lemnurile de rasinoase alcatuiesc majoritatea mobilierului de casa, cum ar fi mese si scaune

Diferite moduri de a întreține un birou din lemn

Mobilierul din lemn este o alegere comună pentru mulți oameni. Cu toate acestea, necesită îngrijire specială pentru a-și menține frumusețea naturală și pentru a evita orice deteriorare.

Există diferite moduri de a curăța un birou din lemn:

 1. Curățarea prafului: Acesta este cel mai comun mod de a curăța un birou din lemn. Se poate face folosind o cârpă ușor umedă sau folosind un aspirator cu perie moale.
 2. Ștergere: O altă opțiune este ștergerea prafului cu un prosop de hârtie ușor umezit cu apă și apoi ștergerea cu un prosop de hârtie uscat.
 3. Aspirarea: Utilizarea aspiratoarelor echipate cu accesorii de perie moi poate ajuta la îndepărtarea prafului din mobilierul din lemn. Toate acestea în mai puțin timp decât v-ar lua să o ștergeți manual, economisind astfel timp și efort. Acest lucru ajutând mobila să rămână frumoasă mai mult timp. perioade lungi de timp!

Lasă un comentariu